Eerbetoon aan Rhedense Veteranen

GEMEENTE RHEDEN – In verband met de Nederlandse Veteranendag ontving burgemeester Petra van Wingerden op donderdag 29 juni om 14.30 uur veteranen die in de gemeente Rheden wonen.

Tijdens de bijeenkomst sprak de burgemeester haar waardering uit voor het werk van deze Rhedense veteranen.

Het officiële programma begon om 15.15 uur in de raadzaal. Als gastspreker trad de heer Bert Keers op, Hoofd Cluster Decoratie van het Ministerie van Defensie. Na afloop van het officiële gedeelte was er een informeel samenzijn met als afsluiting een Indische maaltijd.

Bert Keers

Veteranen in de gemeente Rheden

De gemeente Rheden kent bijna 300 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea. Daarom nodigt de burgemeester deze militaire veteranen, samen met hun partner/begeleider, uit voor een ontmoeting op het gemeentehuis.

Nederlandse Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 besloot de ministerraad de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen. Nederland telt ruim 115.000 veteranen: van Tweede Wereldoorlogveteranen tot en met militairen die zijn ingezet bij de vredesmissies van nu. De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen –jong en oud, man en vrouw- die zich hebben ingezet in dienst van de vrede.

Alle geregistreerde veteranen bij het Nederlands Veteraneninstituut hebben een uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Nobelprijs VN militairen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen