Basisschool de Wensvogel heeft een eigen watertappunt

Foto: Corinne Groenewoud

DIEREN – Op maandag 10 juli hebben de kinderen van Basisschool de Wensvogel in Dieren het watertappunt op hun schoolplein geopend.

Kinderen drinken tegenwoordig steeds meer energy – en frisdrank, dit is een ongezonde trend. Om kinderen en ook volwassenen te stimuleren gezond kraanwater te drinken wilde basisschool de Wensvogel op hun schoolplein een watertappunt plaatsen. Een kraanwater tappunt op het schoolplein zorgt ervoor dat leerlingen een duurzame en caloriearme dorstlesser hebben op de plek waar zij dorst krijgen van het spelen.

Jongeren Op Gezond Gewicht, JOGG, is de beweging waarbij iedereen in de stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Overgewicht is ook in de gemeente Rheden een probleem en daarom is er in 2015 voor gekozen om aan te sluiten bij de landelijke beweging JOGG. Sportbedrijf Rheden is hierbij samen met lokale partners de kartrekker.

watertappunt
sdr

Sportbedrijf Rheden zorgde, in samenwerking met JOGG Rheden (Jongeren Op Gezond Gewicht) en De Wensvogel, voor de realisatie van dit watertappunt.

Basisschool de Arnhorst in Velp kreeg in 2013 ook een watertappunt. Zie https://rheden.nieuws.nl/nieuws/23683/watertappunt-op-schoolplein-in-velp/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen