Burgemeester onthulde buurtpreventiebord aan de Zeemanlaan in Dieren

DIEREN – Afgelopen donderdagmiddag onthulde burgemeester Petra van Wingerden een buurtpreventiebord op de hoek van de Admiraal Helfrichlaan en de Zeemanlaan. Dit deed ze samen met de initiatiefnemer de heer Burgmeijer. Buurtbewoners zijn in april onder zijn leiding een buurtapp begonnen en hebben daarvoor een uitgewerkt plan ingediend bij de gemeente.

Al ongeveer 20 buurtbewoners sloten zich aan bij de buurtapp. De burgemeester vertelde dat zij nu de ogen en oren van de wijk zijn en als er wat bijzonders of ongewoons te zien is informeren zij de buurt en houden zodoende een oogje in het zeil.

Mocht er bijvoorbeeld een inbraak geconstateerd worden, dan schakelen zij meteen de politie in en houden zij de situatie in de gaten. Dit is weer belangrijk is voor de politie, zo krijgen zij zo accuraat mogelijke informatie.

Steeds meer wijken doen dit en met succes het maakt het een stuk veiliger voor iedereen en vergroot de pakkans van mensen die je liever niet in de buurt wilt hebben. De heer Burgmeijer hoopt dat er zich in de toekomst nog meer mensen uit de wijk aansluiten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen