Het opruimen van je rommel is toch heel gewoon

Foto:

DIEREN – “Tot mijn verbazing en vreugde zag ik twee jonge kinderen afval verzamelen en opruimen in de openbare ruimte in Dieren, kunnen jullie deze jongens opsporen en bedanken voor deze goede daad?

Dat was het bericht dat wij op de redactie kregen van een inwoonster uit Laag-Soeren. Omdat de redactie dit ook een goed daad van de jongens vindt, probeerden we een poging te wagen om te achterhalen wie deze ‘opruimhelden’ zijn. Met de magere informatie die we hadden.

Dit leverde niet de gewenste informatie op en de redactie was eigenlijk van plan het idee maar te laten vallen.

Later volgde toch nog een reactie van de moeder:

Wij zijn apetrots op onze 3 kinderen! Ze kunnen erg behulpzaam zijn, en ook na bijvoorbeeld Oud & Nieuw zijn ze druk bezig met rommel opruimen. Ook helpen ze af en toe een bekende van ons met het opruimen van zwerfafval uit de berm. Wat ons betreft is het opruimen van je rommel heel gewoon, dat proberen we hen zoveel mogelijk bij te brengen.”

Dat ze deze week een stap extra zetten door ook verderop zwerfafval op te ruimen is hun eigen initiatief geweest. Ik heb ze er een welverdiende pluim voor gegeven! Of ze daarmee nou superhelden zijn….”

Het is in ieder geval leuk dat jullie dit mee willen nemen in jullie artikel.. De kinderen heten Christian (10), Lucas (9) en Yenthe (7)” .

Bij deze wil de redactie de jongens tot “Opruimhelden” van Dieren benoemen, een prachtige actie!

In 2013 deed de gemeente een dringend beroep op  burgers om een afvalbak te adopteren

Een campagne met de naam “Help Mij” werd dinsdag 12 november 2013 gelanceerd. Hierbij riep de gemeente Rheden de hulp in van haar inwoners. Door bezuinigingen was de gemeente genoodzaakt 200 afvalbakken uit de openbare ruimte te verwijderen. De oproep bleek een succes en in no-time bleken veel bewoners, organisaties en ondernemers een afvalbak te willen adopteren.

Kleine moeite groot gebaar

Mogelijk was de angst voor zwerfafval en vervuiling van de openbare ruimte voor velen een reden om de bakken te adopteren. Maar ook de saamhorigheid en samenwerking met elkaar in de buurt bleek een reden voor het adopteren van een bak. De 100ste afvalbak werd geadopteerd in maart 2016 en nog velen volgden daarna.

Zie: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/74131/onthulling-100ste-geadopteerde-afvalbak-gemeente-rheden/

‘Een prettige leefomgeving maken we samen!’

Ook deed gemeente een beroep op inwoners in juni 2016 betreffende het onkruid in de staten, onder het motto “Een prettige leefomgeving maken we samen!” Het niveau van het onderhoud van de openbare ruimte werd naar beneden bijgesteld: “van goed naar voldoende.

Zie: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/79695/gemeente-rheden-gaat-bezuinigen-op-schoonmaken-van-straten/

Goed voorbeeld doet volgen

meerdere initiatieven volgden binnen de gemeente, ook om kinderen bewust te maken van vervuiling en zwerfafval in de openbare ruimte.

Lees ook:

Help mij

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen