Waterdiertjes zoeken op de Veluwezoom

Foto: Natuurmonumenten

RHEDEN – Ga zondag 30 juli waterbeestjes zoeken en ontdek de onderwaterwereld op de Veluwezoom. Deze tocht is een gezinsactiviteit, bedoeld voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Waterdiertjes onderzoeken

Met schepnet, loeppotjes en zoekkaarten ga je op zoek naar kikkervisjes en andere waterdiertjes. Trek wel je laarzen aan en neem regenkleding mee!

Eerst kijk je vanaf de oever welke diertjes op het wateroppervlak te vinden zijn. Na een korte instructie ga je met je schepnet op jacht naar waterdiertjes. Vind je een schaatsenrijder, een libellenlarve of een salamander? Natuurlijk bestudeer je de beestjes van dichtbij.

OERRR is overal

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar.

Wie, waar en wanneer?

Voor wie: Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en ouders / begeleiders
Datum: Zondag 30 juli 2017
Tijdstip: Van 14.00 – 16.00 uur
Waar: Vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden

De kosten voor deelname aan deze activiteit bedragen € 4,00 voor leden en kinderen van OERRR en € 7,00 voor niet-leden. Hierop geldt een jubileumkorting van 10%. Aanmelden via de website van Natuurmonumenten met de kortingscode: Jubileum10jaar of bij de balie van het bezoekerscentrum.

Aanmelden via: www.natuurmonumenten.nl/activiteiten, met de kortingscode:Jubileum10jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen