Expositie schilderijen van Door Rijlaarsdam in Ontmoetingscentrum de Paperclip

Foto: Door Rijlaarsdam

VELP – Van 15 augustus t/m 3 oktober 2017 exposeert Door Rijlaarsdam haar schilderijen in de ‘Lichtstraat’ van Ontmoetingscentrum de Paperclip te Velp.

Door Rijlaarsdam, geboren in Amsterdam, begon haar creatieve carrière met het maken van wandkleden. Of zoals zij zelf zegt: “Het schilderen met lapjes in allerlei kleuren”. Na haar opleiding creatieve handvaardigheid heeft ze veel les gegeven. Later is daar een baan als leidster op een peuterspeelzaal uit voortgevloeid.

In de loop der jaren volgde ze cursussen zoals fotografie, tekenen en schilderen. Haar voorkeur ligt bij het schilderen, vooral met acrylverf, waar ze haar persoonlijke gedachten en herinneringen creatief en beeldend kan weergeven. “Zo schep ik mijn eigen droomwereld”, verwoordt ze.

Door Rijlaarsdam is gefascineerd door moderne architectuur wat je terug kunt vinden in haar schilderijen. Na bestudering van de bouwwerken maakt de kunstenares schetsen en wordt een compositie gerealiseerd die met acrylverf op het doek worden uitgewerkt. De vormen die ontstaan ontwikkelen zich tijdens het schilderen in vooral felle kleuren, wat zo typerend is voor haar werk.

Bij deze expositie zijn ook schilderijen te zien waarbij de mens centraal staat. Hierbij is haar fascinatie voor handen duidelijk herkenbaar. Handen die allerlei gevoelens uitdrukken van vreugde en verdriet waardoor kleurrijke schilderijen ontstaan vol emotie.

Door Rijlaarsdam heeft vanaf 1988 tot heden talloze exposities gehad o.a. in diverse galeries in Arnhem, Beek en Donk, Nuenen en exposeerde eveneens op de Art Expo te Amsterdam, bij Akzo Nobel, Katholieke Universiteit Nijmegen, diverse open atelierroutes en groepstentoonstellingen.

Op de website: www.doorrijlaarsdam.wordpress.com vindt u nog meer informatie over deze kunstenares.

De expositie van Door Rijlaarsdam is te bezichtigen in de ‘Lichtstraat’ van Ontmoetingscentrum de Paperclip, Eiberstraat 14-16 te Velp.

Openingstijden:

Maandag tot vrijdag van 9.00-12.00 van 13.00-17.00 uur en van 19.00-22.00 uur.

Iedereen is van harte welkom.