Contactmiddag PCOB over de Hollandse Waterlinie

Foto: KBO-PCOB

VELP – Op dinsdagmiddag 12 september is er weer een contactmiddag van de PCOB & KBO in de Elleboog van Nieuw Schoonoord om 14.30 uur.

Deze eerst middag na de zomerstop heeft de organisatie de heer Kees Schipper uitgenodigd om de aanwezigen alles te vertellen over de Hollandse Waterlinie.

Water, water en nog eens water, dat hebben wij hier in Nederland heel veel. Door de eeuwen heen hebben de Hollanders ook gevochten met het water. In de meeste gevallen hebben zij het gewonnen van het water, maar een enkele keer ging het toch mis.

De waterlinie

Dat wij Nederlanders het water ook gebruikten voor onze landsverdediging is minder bekend. De Romeinen gebruikten de Rijn al voor hun landsverdediging. Heel veel later in de tijd van Prins Maurits is de oude Hollandse Waterlinie aangelegd. Nog weer later in de tijd van Napoleon is de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot stand gekomen.

Over dit alles en nog veel meer gaat de heer Kees Schipper enthousiast vertellen, daarbij maakt hij gebruik van videoanimaties. Op deze manier laat hij op indringende wijze zien hoe het onder water zetten, ook wel inundatie genoemd, in zijn werk ging.

Het belooft weer een interessante en leerzame middag te worden. De organisatie hoopt veel bezoekers en leden aan het begin van het nieuwe seizoen te mogen ontmoeten.

Natuurlijk zijn gasten van harte welkom, dus neem familie, vrienden en buren mee!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen