Inschrijven voor de 23ste editie van de Posbankloop is nog mogelijk

Foto: Gerd Jan Dorland

VELP –  Op zondag 24 september wordt alweer de 23ste editie van de Posbankloop georganiseerd. De start/ finish zal op de Rozendaalselaan plaats vinden.

De Posbankloop staat bekend als een van de mooiste hardloop parcoursen van Nederland. Naast de prachtige route over de Veluwezoom, besteed de Posbankloop organisatie extra aandacht de sfeer en gezelligheid bij de start en finish.

Zo wordt er dit jaar een tribune geplaatst bij de start/finish, starten de lopers door een reuze Tijgerkop, staan er enkele Foodtrucks, is er een horeca plein met picknick tafels en zorgt de Velpse DJ Eddy Amore voor opzwepende muziek.

Naast de 5,5 km en de 15 km, wordt er ook een KidsRun georganiseerd. Dit jaar is de KidsRun een volwaardig onderdeel voorafgaand aan de looponderdelen voor volwassenen. Deelname aan de KidsRun is gratis en als er voor maandag 19 september wordt ingeschreven staat de voornaam op het startnummer van de jeugdige loper.

De langste afstand van de Posbankloop is weer 15 kilometer en alle lopers bedwingen de ‘Muur van Aalbers’: een tussentijdse klim van 500 meter op de Emmapiramide. De winnaar ontvangt een horloge van Juweliershuis Aalbers.

Muur van Aalbers

Inmiddels hebben al 2500 deelnemers zich ingeschreven, een stijging van 15% ten opzichte van de vorige editie. De maximale deelnemers limiet is 3000 lopers. Stand tot nu toe: Hofleverancier is Arnhem met 324 deelnemers op de voet gevolgd door Velp met 279 lopers.

Dat de Posbankloop een nationale aantrekkingskracht heeft, blijkt uit het feit dat de helft van buiten de regio komt. Deelnemers komen letterlijk overal vandaan, van Den Helder tot Heerlen. De jongste deelnemer is Senna Iñiguez (6 jaar) uit Rozendaal en de oudste deelnemers is Loek Bekker (75 jaar) uit Alphen aan de Rijn.

Elke deelnemer doneert automatisch één euro aan Natuurmonumenten om daarmee de prachtige natuur van de Veluwezoom te ondersteunen.

Programma zondag 24 september 2017, Start/ Finish locatie: Rozendaalselaan / Wilhelminalaan te Velp

  • 11:15 uur: Kidsrun warming up met aansluitend de 500m
  • 12:00 uur: Kidsrun warming up met aansluitend 1000m
  • 12.45 uur: Warming-up 5,5 km
  • 13.00 uur: Start 5,5 km wedstrijdloop
  • 13:45 uur: Warming-up 15 km
  • 14:00 uur: Start 15 km wedstrijdloop
  • 14:15 uur: Prijsuitreiking 5,5 km
  • 15:15 uur: Prijsuitreiking 15 km

Heeft u vragen? Mail dan naar [email protected]

Dossier: Posbankloop 2017