Denk mee over de uiterwaarden

Foto: Rivierklimaatpark

REGIO – Negen landelijke, regionale en lokale overheden verkennen samen met Natuurmonumenten de inrichtingsmogelijkheden voor de uiterwaarden rond de IJssel, tussen IJsselkop en Giesbeek.

Op donderdagavond 21 september geven Rivierklimaatpark IJsselpoort en gemeente Rheden een werkatelier over de toekomst van de uiterwaarden. Experts gaan met inwoners in gesprek over de uiterwaarden tussen het splitsingspunt Rijn-IJssel en De Steeg. In het voortraject dachten zij al na over waterveiligheid, natuurontwikkeling, recreatie, bedrijfsuitbreidingen, duurzame energie en scheepvaart. Op tekentafels kunnen mensen hun wensen en visies voor het gebied aangeven.

Het atelier is van 17:00 tot 20:30 uur in het gemeentehuis aan de Hoofdstraat 3 in De Steeg. Geïnteresseerden kunnen zonder aanmelding binnenlopen.

Niet alleen werken de organisaties in dit gebied in het kader van het Deltaprogramma aan de verdere verbetering van hoogwaterveiligheid. Ze verkennen ook samen met bewoners, ondernemers, agrariërs en recreanten uit de uiterwaarden hoe ze het gebied zo kunnen inrichten dat wensen van alle belanghebbenden zoveel mogelijk worden behartigd. Samen gaan ze op zoek naar de beste balans voor waterveiligheid en ontwikkeling van economie, natuur en recreatie.

Samenwerkende partijen

Rivierklimaatpark IJsselpoort is een samenwerking van: ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincie Gelderland, waterschap Rijn en IJssel, Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Natuurmonumenten en de gemeenten Arnhem, Duiven, Rheden, Westervoort en Zevenaar.

Meer informatie op www.rivierklimaatpark.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen