“Balladen uit het Oosten” in Serre van Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – Het duo Marina Trisic (singer-songwriter) en Rudjer Glavurtic (componist en pianist) voert u mee op een muzikale reis die bestaat uit de liederen van Marina verweven met de vrije-improvisatiestijl van Rudjer.

Een vermenging van vertellingen uit de folklore van de Balkan en een muzikaal mozaïek met jazz, klassieke en moderne elementen.

Het muzikale duo deelt dezelfde culturele achtergrond, maar Marina en Rudjer komen uit verschillende artistieke milieus en verweven hun eigen creatieve stijlen in een gezamenlijke muzikale reis.

Marina Trisic is opgegroeid in Servië waar zij al vanaf jonge leeftijd in aanraking kwam met een breed scala aan kunstvormen. Zij is naar Nederland gekomen om beeldende kunst en theater te studeren, en heeft zich in diezelfde periode met name toegelegd op het zingen.

De etnisch-muzikale technieken uit de Balkan vormen de kern van haar zangexpressie. Haar geluid is oorspronkelijk en fijngevoelig maar ook indringend en levendig; hiermee wil Marina naar eigen zeggen de diepste ongrijpbare dimensies van haar hart en ziel uitdrukken en delen.

Rudjer Glavurtic begon zijn muzikale reis toen hij piano studeerde in Servië. Later rondde hij een opleiding tot organist af in Kroatië en in 2009 behaalde hij zijn diploma Compositie aan het conservatorium in Utrecht.

In zijn composities verbindt hij ogenschijnlijk onsamenhangende elementen tot een betekenisvol geheel, waarmee hij de luisteraar leidt naar verrassende en onverwachte ervaringen. In “Balladen uit het Oosten” laat hij zich inspireren door de rijkgeschakeerde poëtische beelden van Marina’s teksten en melodieën en creëert hij composities die deze beelden op originele en verrassende wijze versterken.

U bent elke woensdag welkom in de Serre van Rozendaal, Kerklaan 15, voor ontmoeting en koffie tussen 10.00 en 12.30 uur. Het optreden van Marina Trisic en Rudjer Glavurtic begint op 4 oktober om 10.30 uur. Toegang vrij.

Marina Trisic

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden