Denk en praat mee over Plan Imbos in Dieren

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Omwonenden van de voormalige schoollocatie Imbosmavo in Dieren hebben een uitnodiging in de bus gekregen om mee te praten over de inrichting van het terrein. Zij kunnen daarvoor terecht in de gemeentekeet die op deze locatie staat.

Medewerkers van de gemeente zijn daar op vrijdag 6 oktober van 16.00 tot 19.00 uur en zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 14.00 uur aanwezig.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om op deze locatie ongeveer 40 woningen bouwen. Het gaat om woningen waarbij duurzaamheid voor de woning en de omgeving voorop staat.

Mening omwonenden belangrijk

De gemeente wil graag in gesprek met omwonenden om te weten welke ideeën zij hebben voor deze woningen en de omgeving. Daarna nodigt de gemeente 3 ontwikkelaars uit om mee te doen aan een prijsvraag. Voor deze ontwikkelaars is de informatie, die nu opgehaald wordt, belangrijke input voor het maken van hun plannen. Vervolgens kunnen inwoners van Dieren via de site van de gemeente aangeven welk plan favoriet is. Deze uitkomst laat de gemeente meewegen in de uiteindelijke beslissing welk plan het gaat worden.

Wethouder Nicole Olland:

“Ik vind het belangrijk dat vooral de omwonenden laten weten hoe zij dit terrein ingevuld willen zien. Je kunt op verschillende manieren ca. 40 woningen realiseren. Maar dat betekent wel iets voor de inrichting van het totale terrein. Dus kom vooral op 6 en 7 oktober en vertel welke wensen en ideeën u heeft voor deze locatie”.

Plan Imbos Dieren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen