Informatiebijeenkomst Diabetes en hart- en vaatziekten bij Rijnstate

Foto: Skley via Foter.com - CC BY-ND

REGIO – Op 10 oktober 2017 organiseren de Diabetesvereniging Nederland, regio Gelre, en de Hart&Vaatgroep, regio Gelderland, in samenwerking met Rijnstate een lezing over de diagnose en behandeling van complicaties bij diabetes en hart- en vaataandoeningen.

Mensen met diabetes hebben meer kans op hart- en vaatziekten

Door diabetes worden de bloedvaten dikker en stugger en ze raken eerder beschadigd. Vetten in het bloed blijven gemakkelijker kleven aan de wand van de bloedvaten, waardoor die vernauwen. Dat heet aderverkalking (atherosclerose). Daardoor stroomt het bloed minder gemakkelijk door het lichaam, zodat andere organen minder bloed en zuurstof krijgen. En dat kan weer leiden tot een hartinfarct of een hersenbloeding.

Tijdens de informatiebijeenkomst staan Renate Olde Wolbers, verpleegkundig consulent van het Rijnstate Vasculair Centrum, en Marcel Hovens, internist bij Rijnstate, uitgebreid stil bij diagnose en behandelingen van complicaties bij diabetes en hart- en vaataandoeningen.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen met diabetes, hart- en vaataandoeningen, betrokkenen en andere geïnteresseerden.

Programma

  • 19.00 uur Zaal open en ontvangst
  • 19.30 uur Aanvang informatiebijeenkomst
  • 20.30 uur Pauze
  • 21.30 uur Afsluiting

Tijdens de pauze en na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het bezoeken van de informatietafels van de Diabetesvereniging en de Hart&Vaatgroep.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van Rijnstate Arnhem, Wagnerlaan 55 te Arnhem, route 81.

Aanmelden

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? U kunt zich aanmelden via [email protected]. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen