Rheden eet smakelijk; GGZ-soep

Foto: Spencer Means via Foter.com CC BY-SA

COLUMN – In het blad van de 2CV-club Nederland staat ook een kookrubriek: Eendenkeuken. Een liefhebber van dit overbekende Citroën-model (Anne Jan Kunst) kwam met Eendensoep.

Dit is kennelijk erg smakelijk bevonden tijdens een bijeenkomst waar de 2CV-rijders elkaar ontmoeten rond etenstijd ergens in Friesland. Het recept is even eenvoudig als grappig en soms met een onverwachtse uitkomst neemt u columnist aan.

Iedereen die mee-eet neemt een blik soep mee zonder etiket, opent het in een grote pan met alle andere meegebrachte blikken soep. U heeft verder alleen nog soepkommen en lepels nodig. Het hoeft geen betoog dat ook andere groepen op deze wijze kunnen mixen.

Heel vreemd is het niet om soepen te mengen. Soep kan ook prima gemaakt worden van allerlei restjes die van maaltijden overblijven. Zo kan een rest overgebleven saus aangelengd met bouillon goed dienen als basis van een kopje soep. Groenten zonder verder bestemming kan in de soep eindigen, geef stukjes vlees hetzelfde lot.

Recepten voor goulashsoep hebben nauwelijks vaste ingrediënten. Fantaseer en combineer en vul eventueel aan met wat extra paddenstoelen, vlees of kruiderij.

Vanavond staat bij uw columnist GGZ-soep op tafel.

De bron van het recept is onbekend, de bijnaam lijkt te verwijzen naar een bron uit de geestelijke gezondheidszorg. Hoewel de grootvader van uw columnist kok was in een GGZ-instelling, lijkt hij niet waarschijnlijk als bron.

Pittige GGZ soep

Ingrediënten:

  • 200 gram mie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 200 gr. kipblokjes
  • blikje kokosmelk
  • 150 gram paddenstoelen
  • 100 gram peultjes
  • Groene peper
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram taugé
  • Limoen

Bereiding:

  1. Kook de mie gaar
  2. Fruit 1 eetlepel currypasta met 200 gram kipblokjes in een scheutje olie
  3. Voeg de kokosmelk plus 1/2 blikje water toe
  4. Laat dit 10 minuten pruttelen
  5. Fruit 2 minuten 150 gram paddenstoelen
  6. Laat de peultjes 1 minuut meebakken
  7. Voeg de mie en het paddenstoelen-peultjes mengsel toe aan de kokosmelk
  8. Royaal peper en zout naar smaak
  9. Verdeel 3/4 van het mengsel van groene peper, twee gesneden bosuitjes en een ons taugé over vier borden
  10. Schep er de soep op
  11. Garneer met de rest van de peper, bosui en taugé en een partje limoen

Rheden: eet smakelijk!

Lees HIER meer columns van ‘Rheden eet smakelijk’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen