De Ontmoetingskerk te Dieren viert haar 50 jarig bestaan

DIEREN – De Ontmoetingskerk te Dieren vierde afgelopen zaterdag 7 oktober haar vijftigjarig bestaan. De protestantse gemeente van Dieren zette zaterdag haar deuren van 13.00 tot 17.00 uur geheel open, voor iedereen om een kijkje te komen nemen in de Ontmoetingskerk.

Tevens presenteerden de vele organisaties zich, die gebruik maken van een van de vele zalen van de kerk.

Nadat Tinus Pater iedereen uitnodigde plaats te nemen in de kerkzaal nam de voorzitter het woord en heette hij alle aanwezigen van harte welkom en in het bijzonder burgemeester Petra van Wingerden.

De Ontmoetingskerk is gebouwd in 1967 naar ontwerp van architect Zuiderhoek. Na een flinke verbouwing en herinrichting van de kerkzaal en uitbreiding van de keuken en de toiletgroep is het een multifunctioneel gebouw geworden en weer klaar voor de toekomst. De kerk is nu ingericht voor kerkdiensten, concerten, grote bijeenkomsten, begrafenissen, repetities, cursussen en vergaderingen.

Burgemeester Petra van Wingerden feliciteerde de voorzitter met het mooie resultaat en wenste alle gebruikers veel plezier met hun mooie kerk met de vele mogelijkheden hierin. De voorzitter had ook nog een cadeau voor de burgemeester namelijk 10 kippen!! U als lezer zal natuurlijk zeggen wat moet de burgemeester daar nou mee? Maar het was een symbolisch cadeau, het betrof een cheque waarmee de burgemeester 10 kippen doneert aan een boer in Vietnam die daar dan weer geld mee kan verdienen door de eieren die de kippen leggen, te verkopen.

De Burgemeester nam de cheque met plezier in ontvangst en gaf hem lachend direct weer terug, en grapte: “Ik heb nog nooit een cadeau zo kort in mijn bezit gehad, maar ik ben er blij mee.” Hierna was er de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door het gebouw. Het Ontmoetingskoor dat op zondag 8 oktober 10 jaar bestaat, zong een aantal liederen voor de aanwezigen in de kerkzaal.

Op het horecaplein in de hal kon men terecht voor een hapje en drankje of een heerlijke hamburger, er was muziek te horen en men kon schilderijen bewonderen van een Dierense schilder.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen