Groene Doeners Festival 2017

VELP – Zondag 8 oktober vond voor de tweede keer het Groene Doeners Festival plaats op landgoed Larenstein in Velp, deze werd geopend door wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden.

Rond 12.00 uur heette organisator Pauline iedereen van harte welkom, zij bedankte alle vrijwilligers, Helicon en de gemeente Rheden en alle andere instellingen die samen deze dag weer mogelijk hebben gemaakt.

Het is nog een kleinschalig festival maar wel de enige in zijn soort hier in het Oosten van het land.

Er zijn waren, voor jong en oud, verschillende activiteiten te beleven op het terrein. De organisatie heeft met het festival als doel de bezoekers te verbinden met de lokale, duurzame initiatieven.

Er stonden zo’n veertig kramen of tenten waar bezoekers zich konden laten informeren en vooral laten inspireren op het gebied van duurzaamheid. Ook waren er heerlijke lokale en biologische hapjes en drankjes te verkrijgen.

Wethouder Nicole Olland opende de 2e editie van het evenement, zij was ongelooflijk blij dat het Groene Doeners Festival weer werd georganiseerd door Pauline, het is een mooi initiatief.

“Ik hoop dat de mensen zich meer bewust worden om één te worden met de natuur en hun natuurlijke producten” 

Op het Groen Doeners Festival kon je onder andere Zaadbommen maken, waterdoorlatende tuintegels ontwerpen. Op eetbare natuurtocht, afgedankte materialen een nieuw leven geven en kennis maken met Yoga en shiatsu.

Meer informatie is te vinden op : Facebook  en op www.groenedoenersfestival

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen