Feestelijke afsluiting Graffiti Muurschildering Ericaplein Dieren

DIEREN – De verfbrigade, Friso Hilhorst en Thomaz van Os, hielden zondag 8 oktober een feestelijke afronding van de muurschildering op de sporthal, dit deden zij samen met de wethouders Constans Pos en Tjebbe Vugts en leden van Cultuurbedrijf RIQQ en vele belangstellenden uit de buurt.

Op 9 september werd door wethouders Tjebbe Vugts en Constans Pos in bijzijn van de Verfbrigade het startsein gegeven voor de eerste Graffiti workshop, later volgde er meer en konden de jongeren en ouderen op gezette tijden meewerken aan de muurschildering. Thomaz en Friso zorgde voor de afwerking.

“Het is prachtig, nee geweldig, nee joh FANTASTISCH geworden, dit had veel eerder gemoeten,” zijn enkele reacties vanuit de buurt. Waren er in begin nog enkele tegenstanders, die zijn nu als een blad omgedraaid, “dit hadden we nooit verwacht. Een heel ander gezicht en het geeft Dieren zo mooi weer”.

Nadat zo rond 15.00 uur iedereen zich had verzameld nam Thomaz van de verfbrigade het woord en heette iedereen van harte welkom. Hij bedankte iedereen die dit project mogelijk heeft gemaakt, allereerst natuurlijk RIQQ die met het idee bij de verfbrigade was gekomen, maar ook de goede samenwerking van de gemeente en de buurt- en ondernemingsvereniging en de ouderen en jongeren die aan dit project hebben meegeholpen. Dit was zonder hen niet mogelijk geweest.

Wethouder Constans Pos; “Het resultaat mag er wezen, hier mogen de Dierenaren trots op zijn”. Hij hoop dat dit een vervolg zal krijgen op een andere locatie in een van de dorpen van de gemeente Rheden.

“Wij zullen het glas zo gaan heffen nadat wethouder Tjebbe Vugts de champagne heeft ontkurkt en snijden dan samen deze prachtige en na ik hoop lekkere taart aan, hij is hopelijk groot genoeg zodat iedereen een stuk ervan krijgt”.

Hierna kon men onder het genot van een drankje en hapje gezellig nog wat na praten. Het was een zeer geslaagd project.
Voor meer informatie kijk op : www.verfbrigade.nl

'
gallery
107640
Van saaie sporthal naar kleurrijke muur
DIEREN – De verfbrigade, Friso Hilhorst en Thomaz van Os, hielden zondag 8 oktober een feestelijke afronding
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/107640/feestelijke-afsluiting-graffiti-muurschildering-ericaplein-dierenn/
2017-10-09T14:19:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/10/09080027/Graffiti-Muurschildering-Dieren-08-10-2017-15.jpg
afsluiting, Dieren, Ericaplein, graffiti, Muurschildering, rheden.nieuws.nl
Foto's, Nieuws