Rheden eet smakelijk; met vrouwen en hun vriendjes

Foto:

COLUMN – Tallina van den Hoed schreef in de kookrubriek van de Volkskrant over curry voor vrouwen en hun vriendjes. Het is een aardig verhaal over kip korma en waarom dat wel of niet ‘voor haar’ betekent en vrouwen te vaak getrakteerd worden op te pittig eten.

De vriendjes genieten daarvan en voor wie de traktatie bedoeld is, geniet daar aanmerkelijk minder van. Het recept heeft uw columnist klaar gemaakt voor zijn vrouw en dat beviel haar goed.

Niet veel werk is een deze quiche met gerookte kip en mozzarella, zonder kip blijft het waarschijnlijk nog steeds lekker en wel vegetarisch. Het duurt wel zeker 45 minuten om bruin te worden in de oven.

Beslist niet vegetarisch is ribeye met paddenstoelen. Uw columnist eet deze vanavond dan blijft er tijd over om van het mooie weer te genieten.

Van de soep die over is van gisteravond gaat uw columnist proberen kroketten te maken. Vorige week werd de soep nog aangeprezen in deze rubriek als mogelijkheid om restjes te verwerken, de soep als restje is prima te verwerken tot bitterballen over in dit geval kroketten.

De paddenstoelensoep die over is, wordt gezeefd en warm gemaakt. In een ander pannetje smelt u wat boter en roert u bloem doorheen. Dit laat u een beetje garen en dan gaat er beetje voor beetje wat soep bij tot er een mooie gladde ragout ontstaat. Daarvoor dient u wel stevig te roeren met een garde. De ragout wordt verrijkt met de paddenstoelen uit de soep en eventueel nog wat kruiden.

De ragout moet minstens een halve dag opstijven in de koelkast. Dan kunt u de stijve ragout de juiste vorm geven: bal of kroket. Hoe gladder, hoe beter: zo vallen ze niet uit elkaar bij het bakken.

Dan rolt u het door het fijne paneermeel, vervolgens door een los geklopt ei en nogmaals door het paneermeel. Met panko krijg je een krokante buitenkant. Frituurvet op 180 graden, kroketten 5 minuten laten bakken en dan blazen tot ze op eettemperatuur zijn.

Rheden: eet smakelijk!

Lees HIER meer columns van ‘Rheden eet smakelijk’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen