De provincie doet onderzoek naar verkeersmaatregelen op provinciale wegen

Foto: gelderland.nl

REGIO – De provincie doet onderzoek naar verkeersmaatregelen op provinciale wegen, dit doen ze door onder andere observatiecamera’s in te zetten. De komende periode doen ze onderzoek op de N346 bij Spankeren.

Door de camerabeelden te bekijken kan de provincie beoordelen of bepaalde aanpassingen effect hebben. En of ze misschien geschikt zijn om op andere wegen in te zetten. De camera’s observeren dag en nacht de verkeerssituatie.

Eerst bekijken ze de bestaande verkeerssituatie, de zogenaamde nulmeting. Als ze de maatregelen hebben uitgevoerd filmen ze de nieuwe situatie, bijvoorbeeld een snelheidsverlaging. Zo bepalen ze het verschil in gedrag en verkeersveiligheid.

De camera’s registreren geen kenteken of snelheid.

U krijgt als weggebruiker dus geen boete voor bijvoorbeeld te hard rijden. Ze verwijderen de beelden binnen 30 dagen na opname.

Meekijken

Met behulp van webcams langs diverse Gelderse wegen kunt u ook de situatie op verschillende wegen beoordelen. Dit kan u helpen om files te ontwijken door op een ander tijdstip te vertrekken of voor alternatief vervoer te kiezen.

De webcams nemen geen beelden op en zijn alleen live te bekijken. Dit doet u op de overzichtspagina met alle beschikbare webcams.

Bron: https://www.gelderland.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen