COSBO namens ouderen in gesprek met de politiek

Foto: Cosbo

GEMEENTE RHEDEN – Het Cosbo is de overkoepelende organisatie van de ouderenbonden ASVR, KBO en PCOB maar is belangenbehartiger voor alle senioren in onze gemeente!

Politiek Manifest

Zij hebben met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in het vooruitzicht een Politiek Manifest opgesteld. Dit manifest is aan alle politieke partijen ter beschikking gesteld met het doel om samen op één lijn te komen voor een Seniorvriendelijk gemeentebeleid.

Daarna is men met alle partijen in gesprek gegaan om te komen tot een zo breed mogelijk wensenpakket ten aanzien van het seniorenbeleid. Met de komende verkiezingen is meer dan de helft van de stemgerechtigden boven de 50 jaar, dus absoluut een groep die gehoord moet worden!

In het Politiek Manifest heeft de Cosbo een viertal speerpunten opgenomen:

  1. Passend wonen: Voldoende passende woningen in een seniorvriendelijke omgeving.
  2. Meedoen aan de samenleving: De gemeente moet stimulerend zijn in sociale ontmoetingen tussen mensen en generaties. Streven naar de mogelijkheden voor ouderen om in het digitale tijdperk ook contacten per telefoon en post te behouden.
  3. Voldoende koopkracht voor iedereen: Dus ook niet zichtbare armoede bekend en inzichtelijk maken.
  4. Een zorgzame samenleving: De gemeente moet zorg en ondersteuning bieden waar nodig en daarnaast een actief voorlichtingsbeleid voeren.

De gesprekken met de politieke partijen hebben op een prettige en constructieve manier plaatsgevonden met begrip voor elkaars argumenten. De Cosbo heeft er vertrouwen in dat haar meningen en wensen voor het overgrote deel wordt meegenomen in de partijprogramma’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen