Natuurwerkdag 2017: Vrijwilligers aan het werk op de Posbank

RHEDEN – Tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november, op de heide bij het Posbankpaviljoen in Rheden, hebben 30 vrijwilligers de boswachter meegeholpen.

De heide bij de Posbank is heel bekend en geliefd. Om het bijzondere gebied open te houden, voor planten en dieren én voor het fantastische uitzicht, is het nodig om af en toe jonge boompjes te verwijderen. Als deze bomen zouden blijven staan, verandert de heide binnen een paar jaar in bos. Op 4 november tijdens de Natuurwerkdag kon iedereen die dat wilde, een handje meehelpen. Met licht gereedschap ging men aan de slag (schop, takkenschaar, beugelzaag en met de hand) om jonge dennen en berken op de Herikhuizerheide grotendeels te verwijderen.

De boswachter wees aan welke boompjes weggehaald mochten worden. Want bijvoorbeeld een groepje bomen waarin edelherten rusten of een solitaire boom als zangpost voor de nachtzwaluw moeten natuurlijk blijven staan. Zo blijft de heidevegetatie en het landschap gevarieerd en mooi voor plant, dier en mens!

De Natuurwerkdag op de Posbank was van 9:00-14:00 uur

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen