KNVB cursus scheidsrechtersbegeleider bij DVOV

Foto: Alfred Kluitenberg

VELP/ROZENDAAL – Op Donderdag 23 november start de cursus scheidsrechtersbegeleider van de KNVB bij voetbalvereniging DVOV uit Velp.

Scheidsrechterscoördinator Bas Kaptein licht de cursus toe.

Het doel van de cursus is dat mensen door de KNVB worden opgeleid tot gediplomeerd scheidsrechtersbegeleider dit houdt in dat ze straks in staat zullen zijn om mij te kunnen ondersteunen bij mijn taken en het plezier in het fluiten te bevorderen.

Ook dit is weer een specialisatie op het gebied van de verenigingsarbitrage want ze zullen straks ook in staat zijn om beginnende scheidsrechters te begeleiden en te ondersteunen bij het fluiten van de voetbalwedstrijden.

Fair Play Zone

Op 27 november 2014 ontving DVOV uit handen van de KNVB de kwaliteitscertificering omtrent het professionele arbitrage beleid bij de vereniging waarbij zichtbaarheid en kennis van de scheidsrechters centraal staat. Één van de aangescherpte richtlijnen is het hebben van gediplomeerde scheidsrechtersbegeleiders dit om de kwaliteit van de arbitrage te verbeteren.

Begeleiding

Wat erg belangrijk is als zich nieuwe scheidsrechters aanmelden is dat de begeleiding voor, tijdens en na hun wedstrijd gewoon goed is.
Door er veel aandacht aan te schenken hopen we dat het hoge niveau van de arbitrage gewaarborgd blijft en dat de nieuw op te leiden scheidsrechters er plezier in blijven houden om wedstrijden te blijven fluiten bij DVOV.

Zo zullen ze straks goed voorbereid hun wedstrijd in gaan en weten ze ook dat als er iets is er altijd iemand bij hun zal zijn. Dit geeft vertrouwen en plezier zo sta je er immers niet alleen voor en dit komt het fluiten echt te goede.

Cursisten

Namens DVOV zullen de volgende scheidsrechters worden opgeleid tot begeleider te weten: Morgan Franke, Dennis van Mierle, Harrie Haverkamp, Mila Gerritsen, Licio Vitofrancesco, Hans van Holland, Vincent Bouma en Bas Kaptein.

Zo is er altijd een begeleider vrij dat met hem of haar meegaat naar de wedstrijd.

Foto: Scheidsrechterscoördinator Bas Kaptein voor de vereniging van DVOV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen