Spinnen met Toerfietsclub de Veluwerijders

Foto: de Veluwerijders

DIEREN – Wil je fit de winter doorkomen. Ga dan spinnen. Bij Toerfietsclub de Veluwerijders weten ze dit allang. Al vele jaren kan er gedurende de wintermaanden iedere maandagavond worden gespind.

Dit jaar in het gloednieuwe gebouw van Lomar Sportvilla aan de Admiraal Helfrichlaan te Dieren. Een ambiance om van te smullen.

Onder de leiding van de enthousiaste instructeur Wilco werken een twintigtal leden van de Veluwerijders zich in het zweet. Als echte berggeiten klimmen ze onder het ritme van meeslepende muziek over de virtuele beregen. Wat is zo’n uurtje dan toch weer snel voorbij.

Hoe werkt spinnen.

Op het ritme van muziek fiets je op een soort hometrainer. Deze fiets is voorzien van een knop waarmee je door deze aan te draaien de weerstand van het trappen kunt verzwaren. Door hier mee te variëren kun je verschillende fietsomstandigheden nabootsen.

Spinning is een leuke en toegankelijke manier om lekker bezig te zijn. Je bepaalt zelf de zwaarte van het trappen en dus ook hoe zwaar je het vanavond maakt. Na verloop van tijd merk je dat niet alleen je conditie beter wordt maar, ook Je kracht in je benen neemt toe en last but not least het houdt je fit en is goed voor de lijn.

Spinning is de ideale conditietrainer voor de wintermaanden. Na enkele maanden spinning ga je fluitend de weg op.

Info www.Veluwerijders.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen