Officiële opening Van Kolplein Velp

VELP – Wethouder Olland opent op donderdag 30 november het Van Kolplein in Velp-Zuid. Samen met de heer Duif (Vivare) en de heer Dicker (Wijkplatform Velp Zuid) onthult zij een bankje op het plein. Het is een feestelijke afsluiting van de wijkvernieuwing in dit gedeelte van Velp-Zuid.

Alle omwonenden zijn voor deze feestelijke opening van 15.30 tot 17.00 uur uitgenodigd.

De afgelopen jaren heeft Vivare op en rondom het Van Kolpein 86 woningen gesloopt en 80 nieuwe woningen herbouwd. De gemeente heeft het Van Kolplein en de omliggende straten opnieuw ingericht. De bewoners zijn nauw betrokken geweest bij de plannen voor de wijkvernieuwing en herinrichting.

Op een inloopbijeenkomst in mei 2014 hebben bewoners hun ideeën over en hun wensen voor het Van Kolplein naar voren gebracht. Ook hebben zij toen hun mening gegeven over het verkeer en de parkeerplaatsen. Tevens kwamen zij met voorstellen over het voorkomen van overlast.

Tijdens deze bijeenkomst bleek dat het Van Kolplein een belangrijke ontmoetingsplaats voor de bewoners is. Hier spreken zij elkaar, hun kinderen kunnen er rustig spelen.

Er staan op het huidige plein nieuwe speeltoestellen en enkele oude zijn teruggekomen, er is gras ingezaaid en er staat een houten bank, gemaakt van de grote eikenboom die moest wijken in verband met de sloop-bouwwerkzaamheden van de woningen.

Niet iedereen is tevreden

Er zijn bewoners is de wijk die klagen over het ingezaaide gras waar veel mos en onkruid tussen zit, andere klagen over de speeltoestellen die oud zijn en kindonvriendelijk en veel mensen gebruiken het plein als hondenuitlaatplaats.

Het bankje dat op 30 november om 16.00 uur onthult gaat worden is een cadeau van het Wijkplatform Velp Zuid en symboliseert het belang van het Van Kolplein.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen