Voorwerpen op het spoor, politie zoekt getuigen

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De politie is op zoek naar getuigen in verband met aangetroffen voorwerpen op het spoor nabij spoorwegovergang Biljoen te Velp. Heeft u iets verdachts gezien?

Op maandag 27 november 2017 tussen 19:30 uur en 20:00 uur lag er een ijzeren voorwerp op het spoor nabij de spoorwegovergang aan het Biljoen. De trein kon bij dat voorval zonder problemen verder rijden.

Dit incident staat niet op zich.

Op dinsdag 28 november 2017 deed een machinist van de NS aangifte vanwege het feit dat er een balk op het spoor lag op dezelfde locatie. Nadat de machinist de trein gestopt had ontdekte hij een balk van circa 3 meter lang op het spoor. Dit incident gebeurde op donderdag 23 november 2017 tussen 19:30 en 20:00 uur.

Op dinsdag 7 november 2017 omstreeks 19:45 uur werden nabij de spoorwegovergang Biljoen te Velp meerderen stenen op het spoor aangetroffen. De politie heeft het vermoeden dat deze voorwerpen opzettelijk op het spoor zijn gelegd.

De politie Velp onderzoekt deze zaken en is op zoek naar getuigen. Heeft u op genoemde data of op ander moment verdachte zaken gezien nabij deze spoorwegovergang of heeft u andere informatie over deze of soortgelijke incidenten? Bel: 0900-8844.

Naast onnodige vertraging levert dit soort incidenten zeer grote risico’s op. De maximale gevangenisstraf voor dit soort feiten is dan ook niet voor niets 15 jaar.

Ziet u een verdachte situatie bij het spoor? Bel: 112!

Bron: Facebook Politie Velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen