Werkzaamheden bij De Hangmat in Rheden

Foto: Dick Jurriens

RHEDEN РHoewel het zwemseizoen alweer een tijdje achter de rug is, blijven de werkzaamheden voor de vrijwilligers nog gewoon door gaan.

Op en rond het zwembad is er nog al wat groen en dit groen vergt veel aan onderhoud in zowel de zomer periode als in de winter periode, denk alleen maar aan het blad dat valt in deze periode.

Er is door de een van de vrijwilligers en een medewerker van leefomgeving van de gemeente Rheden contact op genomen met het Aeres (voorheen het Groenhorst), met de vraag of het Aeres wat kon betekenen voor het groenonderhoud rond het zwembad. Dit heeft er toe geleid dat 15 vrijwilligers met 20 leerlingen van het Aeres de handen in een hebben geslagen om het groen ter hand te nemen.

Dinsdag 28 november en 5 december is men gezamenlijk aan de slag gegaan. Voor het Aeres waren het leerzame middagen zo was te horen van de docent die de leerlingen waar nodig bij stond . En de vrijwilligers werd heel veel werk uit handen genomen door de scholieren.

Zo zijn alle rozenstruiken verwijderd, wat voor de vrijwilligers een groot obstakel was in het onderhoud , Er is veel snoeiwerk verricht door de leerlingen, het snoei afval werd buiten de poort gebracht met een tractor van een vrijwilliger die bestuurd werd door de leerlingen.

Al met al waren het zowel voor de leerlingen als de vrijwilligers een paar geslaagde dagen. In het januari of februari 2018 zal er weer contact worden opgenomen met het Aeres voor een vervolg, zodat bij aanvang van het nieuwe zwemseizoen De Hangmat er weer keurig uit ziet.

 

article
110874
De vrijwilligers gaan in zomer en winter door
RHEDEN РHoewel het zwemseizoen alweer een tijdje achter de rug is, blijven de werkzaamheden voor
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/110874/werkzaamheden-bij-de-hangmat-in-rheden/
2017-12-07T13:01:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/12/07125659/De-Hangmat.jpg
Aeres, De Hangmat, werkzaamheden
Nieuws