Panta Rhei Vocaal kerstconcert

Foto: Panta Rhei

VELP – Eeuwenoude en bekende Kerstliederen worden gezongen door Kamerkoor Panta Rhei Vocaal op zondagmiddag 17 december om 15.30 uur in het Romaanse kerkje ‘De Oude Jan’ in Velp. Volksliedjes van Oekraïne tot Zuid-Afrika en composities van Bach tot Rachmaninov vertolken het Kerstfeest in vele toonaarden.

Dirigent Frank Litjens, ook bekend als dirigent van het Velper Bach Ensemble, stelde een sfeervol programma samen, dat wordt afgewisseld met enkele vertellingen.

Kamerkoor Panta Rhei Vocaal, bestaande uit zestien (bijna) professionele zangers en zangeressen uit Arnhem en wijde omgeving, zingt gewoonlijk op uitnodiging bij gelegenheden en gebeurtenissen die met afscheid, verlies en herdenken te maken hebben. Nu dus bij de viering van een indrukwekkende geboorte.

In de ruim twintig jaar dat ze bestaan, heeft Panta Rhei Vocaal een gevarieerd repertoire opgebouwd: klassieke en eigentijdse muziek, religieus en niet-religieus, gregoriaans, liederen van Huub Oosterhuis en andere hedendaagse liedschrijvers.

Zondagmiddagconcerten

Iedere derde zondag van de maand organiseert Stichting Vrienden van de Oude Jan om 15.30 uur een kort middagconcert-zonder- pauze in de 12e eeuwse kerk aan de Kerkstraat 56 in Velp. Na afloop is er een gratis drankje – deze keer ook glühwein – voor alle bezoekers. Iedereen is van harte welkom. Kinderen hebben gratis toegang.

Entree: € 10; Vrienden Oude Jan: € 8; bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar: € 5.
www.vriendenvandeoudejan.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen