Rheden eet smakelijk sneeuw

Foto: rheden.nieuws.nl

COLUMN – Het kan u niet ontgaan zijn dat het vooral gisteravond verrukkelijk sneeuwde. Morgen (zondag) valt er tot 10 centimeter sneeuw die blijft liggen. Ook uw columnist begrijpt dat het niet voor iedereen een onverdeeld genoegen is.

Zoals voor ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn, onze krantenbezorgers en postbodes, vrachtwagenchauffeurs en alle anderen die met tegenzin door de koude modder moeten heen werken.

Aan de andere kant ziet het prachtig uit: de besneeuwde bomen, kinderen die gierend door de straten glijden en zelfs automobilisten die nu eindelijk met hun vierwiel aangedreven SUV de smeltende sneeuw tegen onze gevels kunnen laten spatten met een extra dot gas.

Heeft u meer zin in iets lekkers te bakken dan volgen hier een paar recepten:

Deze sneeuwballen lijken het meest op oliebollen. De chocolade sneeuwballen zijn meer zelfgemaakte bonbons. De sneeuwster doet het altijd goed met een kop koffie of thee.

Tot slot of als toetje een Mona-achtig product: de sneeuwpudding en heel anders zijn de sneeuweieren. Deze laatste is ook een mooi nagerecht voor de kerstdagen.

Zondag 10 december wordt in de Emmastraat in Velp van 12.00 tot 18.00 uur het Dickens Festival georganiseerd. Deze markt met oude ambachten, kramen waar u spullen kunt kopen wordt door ondernemers uit de Emmastraat georganiseerd. Veel mensen lopen over de markt in kleding uit Dickens tijd en er muziek en theater. Allemaal gratis te bezoeken in een warme sfeer en dit jaar extra fraai met de verwachte laag sneeuw.

Natuurlijk is er ook lekkers warms te koop zoals Glühwein, kan ook thuis op zijn Duits of met een vleugje Jamie Oliver.

Rheden eet smakelijk!

Lees HIER meer columns

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen