Burgemeester Petra van Wingerden nam afscheid van het dorp Rheden

RHEDEN – Afgelopen zaterdagmiddag heeft burgemeester Petra van Wingerden afscheid genomen van het dorp Rheden en haar inwoners. Om 13:30 uur kwam zij aan bij de schaapskooi van de Rhedense Schaapskudde waar zij door velen opgewacht werd.

Hier werd zij door diverse mensen bedankt voor haar inzet de afgelopen jaren. Na een kop koffie en een versnapering was het tijd om naar het Meester B. van Leeuwenplein te vertrekken.

Helaas was het programma enigszins aangepast vanwege de sneeuwval en het slechte weer. Er werd besloten direct door te rijden naar het Dorpshuis in plaats van bij Pannenkoekhuis Strijland met de March & Showband Rheden en de scouting in een koets naar het Meester B. van Leeuwenplein gebracht te worden.

Aangekomen op het plein werd Petra van Wingerden opgewacht door toch nog aardig wat Rhedenaren die het slechte weer trotseerden. In het Dorpshuis aangekomen werd zij hartelijk welkom geheten waarna het tijd was voor een High Tea, aangeboden door het Rhedens Maal.

Vervolgens nam de burgemeester de tijd om bij diverse activiteiten te kijken die plaats vonden in het Dorpshuis, ook buiten werd er ondanks het slechte weer nog een demonstratie korfbal gegeven door CKC Rheko.

Bij Partycentrum Ons Huis werd de burgemeester door een groep vroegere asielzoekers ontvangen en kreeg zij van hen in hun eigen taal een afscheidswens aangeboden. Hier waren ook nog diverse verenigingen aanwezig, zo ook Cv. de Heiknüüters waarvan de dansgardes een prachtige dans uitvoerden. Na een optreden van het  Thomassen Mannenkoor was het programma afgelopen en werd Petra van Wingerden uitgezwaaid.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

(Foto’s: Wouter en Simon Rijnbende)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen