Bijzonder concert van Wereldmuziekkoor Connect Voices

Foto: Connect Voices

ELLECOM  –  Wereldmuziekkoor Connect Voices verzorgde 10 december een speciaal kerstoptreden in de Sint Nicolaaskerk van Ellecom. Met de nadruk op speciaal omdat de drie grote godsdiensten Jodendom, Christendom en Islam tijdens dit concert centraal stonden.

Verhalen uit deze godsdiensten aangevuld met prachtig klinkende liederen. Met regelmaat ging er een trilling van emotie door de kerk, met name bij het Hebreeuwse lied Aatini gezongen door Senna Sabbah. Ook het lied ‘’prayer of the mothers’’ maakte veel indruk. Dit lied gaat over het breken van muren en bouwen van bruggen. Over het verlangen van moeders om hun kinderen groot te brengen in een wereld van compassie.

De verhalen maakten vooral duidelijk dat in alle drie de godsdiensten broederschap en menselijkheid voorop staat. ”Vertel over jezelf, mens uit verre streken. Vertel met het verhaal van je volk. Ik wil het niet horen om je te veroordelen, maar omdat jouw verhaal ook de mijne is.”

Ook Eyad Sabbah maakte indruk met zijn verhaal en gedicht over Jeruzalem. Tijdens de pauze en na afloop was er gelegenheid om na te praten. Leden van het koor hadden voor zelfgemaakte hapjes gezorgd en tevens konden de bezoekers voor een klein bedrag met een mooi kerststukje huiswaarts.

En ondanks het dikke pak sneeuw had een groot aantal mensen gelukkig dit winterse weer getrotseerd om van dit concert te genieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen