Velp on Ice!

Foto: Radio De kleine Zwerver

VELP – De voetbalkooi in Velp-zuid gaat tijdelijk een schaatsbaan worden. Op deze schaatsbaan kan iedereen gratis komen schaatsen.

Vijftien buurtbewoners, waaronder ook tieners organiseren vanaf 27 december t/m 30 december een schaatsbaan bij Buurthuis De Poort aan de Van Heeckerensstraat 201 in Velp. Deze baan is niet van ijs maar van polyester, hierdoor wordt je tijdens een val niet nat, is de baan niet koud en kun je gegarandeerd al deze dagen schaatsen.

Heb je geen schaatsen?

Voor 50 eurocent kunnen de kinderen en volwassenen schaatsen huren, zodat ieder kind ook daadwerkelijk kan schaatsen en niet aan de zijlaan hoeft te staan omdat hij of zij geen schaatsen heeft.

Maar ook niet elke schaats is ook goed voor de baan. Noren zijn bijvoorbeeld niet toegestaan, deze kunnen schade aanbrengen, maar als je ijshockey- of kunstschaatsen hebt is dat prima.

Op donderdag en vrijdag is de baan open van 10.00 uur. tot 22.00 uur. Elke avond is er discoschaatsen vanaf 19.00 uur. JR Sound Arnhem draait de muziek tijdens deze dagen.

Bewonersinitiatief

De vrijwilligers uit Velp Oud Zuid zetten zich al jaren in, voor met name de kinderen uit de wijk, en willen graag dat de kinderen opgroeien in een stimulerende wijk, die leuk is om op te groeien. Zij zorgen ook voor de veiligheid van de kinderen en de materialen, in nauwe samenwerking met Radar Uitvoering en Sportbedrijf Rheden.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt met de financiële en materiele hulp van de Gemeente Rheden, (Sportstimulering en wijkvernieuwing) Rabobank, Vivare, Jumbo, Wijkplatform Velp Zuid, Internetradio de Kleine Zwerver, Hoornstra Bouw, Lionsclub, Doesburgserhedense Uitdaging en het ‘Ik ben geweldig’ fonds.

Opening

Wethouder Ronald Haverkamp opent deze schaatsbaan op woensdag 27 december om 14.00 u. De baan sluit op 30 december om 18.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen