Benefietdiner stichting SARI in De Peerdestal in Ellecom

Foto: Stichting Sari

ELLECOM – Voor de vijfde keer organiseert stichting SARI een benefietdiner in de Peerdestal in Ellecom. De afgelopen jaren haalde de stichting, die zich inzet voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India, al vele duizenden euro’s op.

Dit geld is besteed aan de bouw van een aantal scholen voor deze kinderen. Dit jaar gaan de opbrengsten van het diner naar de bouw van een praktijklokaal op de technische school in Madurai, in het zuiden van India.

Het diner vindt plaats op maandagavond 29 januari 2018 . Er is nog beperkt plaats aan tafel. Opgeven kan via [email protected].

Het diner bestaat uit een zeer speciaal Indiaas buffet van restaurant “de Kohinoor of India” uit Arnhem.

De kosten voor deze avond zijn € 35 pp, inclusief welkomstdrankje. Er is Indiase live muziek, dans en er draait een rad van avontuur met prachtige prijzen. Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 18.30 (vooraf reserveren!)

Voor de bouw van het praktijklokaal is 24.000 euro nodig.

Stichting Sari werkt lokaal samen met de lokale stichting VTRC (Vocational Training and Rehabilitation Center) in Madurai, zuid India. Deze stichting geeft steun aan de zwakken in de samenleving, zoals AIDS patiënten, HIV geïnfecteerden en weeskinderen. Daarnaast zijn veel van hun activiteiten gericht op onderwijs voor kansarme kinderen.

Zo runnen zij de Peniël lagere school voor kinderen uit arme gezinnen uit de dorpen op het platteland rondom Madurai. Op deze school krijgen nu meer dan 800 leerlingen les. De kinderen op deze school zijn meestal de eersten van hun familie die naar school gaan.

In 2013 heeft SARI geholpen bij het bouwen van een technische school voor jongens die na de lagere school thuis werden gehouden. VTRC heeft inmiddels veel van deze jongens en hun ouders overgehaald om toch verder onderwijs te volgen en een vak te leren. Op deze technische school (Krupa) voltooien nu elk jaar meer dan 50 jongens een opleiding als automonteur of elektricien.

Nog voor dat ze helemaal klaar zijn hebben ze allemaal al een baan en staan ze er voor de toekomst een stuk beter voor. Zonder scholing betekent dit vrijwel
altijd een armoedig bestaan als ongeschoolde dagloner.

Twee jaar geleden heeft SARI een school gebouwd voor de opleiding tot verpleegster/dokters assistente voor meisjes die ook hun opleiding na de lagere school niet vervolgden. Momenteel gaan daar ook jaarlijks al meer dan 50 meisjes naar toe.

De technische school (Kura) wordt nu uitgebreid met opleidingen tot lasser en airco monteur, momenteel veel gevraagde beroepen in de regio. Er is hiervoor wel een extra praktijklokaal nodig. Stichting SARI faciliteert dit. Hiervoor is in totaal €24.000 nodig en SARI werft daarvan zelf €16.000 en vraagt aan Wilde Ganzen dit project te ondersteunen met een toeslag van €8.000.

Aanmelden voor het diner kan via [email protected] of telefonisch 0622415328. Ook donaties zijn van harte welkom. Dat kan via rekening NL28 ABNA 048.43.90.120. tnv stichting SARI

 

article
112426
Kansarme kinderen in India krijgen praktijklokaal op technische school
ELLECOM – Voor de vijfde keer organiseert stichting SARI een benefietdiner in de Peerdestal in Ellecom.
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/112426/benefietdiner-stichting-sari-in-peerdestal-in-ellecom/
2018-01-11T14:38:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/01/11143432/Uitnodiging-benefiet-diner-2018-01-29.jpg
Benefietdiner, de Peerdestal, Ellecom, rheden.nieuws.nl, stichting SARI, Wilde Ganzen
Nieuws