Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers winnen de wedstrijd Bloem & Design

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Drie scholen met in totaal zeven vmbo teams streden om een plek bij de Gelderland Giants. Aeres VMBO Velp organiseerde samen met Skills Talents de onderdelen Bloem & Design en Tuinaanleg.

De vierde klas leerlingen Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers hebben de vakwedstrijd Bloem & Design gewonnen.

Docent Marieke Kersten is heel trots op haar leerlingen:

“De drie meiden hebben de overwinning binnengesleept door de opdracht, die een landelijk tintje had, heel goed door te voeren in alle drie de bloemopdrachten.”

Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers winnen vakwedstrijd Bloem & Design

Deelnemende VMBO scholen

Naast Aeres VMBO Velp waren er ook teams van Helicon VMBO Kesteren, Van Lodenstein College Hoevelaken en het Aeres VMBO Nijkerk. Het Van Lodenstein College had het beste tuinaanleg team. De winnende teams zullen op 15 maart tijdens de nationale finale hun provincie, de Gelderland Giants, vertegenwoordigen in de IJsselhallen in Zwolle. Na afloop van de finale wordt tijdens de prijsuitreiking per wedstrijd het winnende vakteam uitgeroepen.

Over Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden (10 onderdelen) voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Een vakkundige jury vanuit het beroepenveld beoordeelt. Overige informatie en de uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op http://www.skillstalents.nl.

Voor meer informatie:

 

article
112530
Aeres VMBO Velp wint provinciaal kampioenschap Bloem & Design
VELP – Drie scholen met in totaal zeven vmbo teams streden om een plek bij
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/112530/bo-diesveld-lynn-hammink-en-anouk-hartgers-winnen-wedstrijd-bloem-design/
2018-01-12T14:27:39+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/01/12142633/vlnr-Bo-Diesveld-Lynn-Hammink-en-Anouk-Hartgers-winnen-vakwedstrijd-Bloem-Design-Marjanne-Eikelboom.jpg
Aeres VMBO Velp, Anouk Hartgers, Bloem & Design, Bo Diesveld, Lynn Hammink, rheden.nieuws.nl, Skills Talents, Tuinaanleg, Vakwedstrijd, Velp
Nieuws