Hondenbelasting voor hondenbezitters in gemeente Rheden

Foto: Hond J. Mocolo CC by Foter

RHEDEN – In gemeente Rheden moeten hondeneigenaren hondenbelasting betalen voor hun trouwe viervoeter. De opbrengst gaat naar onder andere de aanleg- en het onderhoud van losloopgebieden, hondenpoepbakken en zakjes.

Het aantal honden bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Wijzigt in de loop van het jaar het aantal honden of vertrekt uw huishouden uit de gemeente, dan wordt dit verrekend. Meer honden betekent dat u bijbetaalt, minder honden of vertrek uit de gemeente betekent dat u geld terugkrijgt.

Wijzigingen doorgeven?
Wilt u wijzigingen doorgeven over uw hondenbezit?  Het aanmelden van uw hond regelt u online met het aan- en afmeldingsformulier hondenbelasting (DigiD verplicht). Degene die volgens het bevolkingsregister hoofdbewoner is, wordt aangemerkt als eigenaar van de hond en ontvangt de aanslag hondenbelasting.

Hondenbelasting per jaar, per hond in 2018

1 hond € 55,92
2 honden € 120,48
3 honden € 193,68
4 honden € 275,52
5 honden € 366,00
6e en volgende hond € 366,00 + € 8,64 per hond extra

Betalen belasting
De jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt u eind januari. U kunt de aanslag op verschillende manieren betalen.

Kwijtschelding aanvragen
Heeft u een laag inkomen dan is er een mogelijkheid om kwijtschelding van de hondenbelasting aan te vragen. Dit geldt alleen voor de 1e hond.

Ook kunt u aan-/afmeldingsformulieren hondenbelasting krijgen in het gemeentehuis in De Steeg of bij het gemeentelijk Servicecentrum in Velp of Dieren.

Hondenbezit

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen