Velpse jonge toptalenten in De Oude Jan

Foto: Ensemble Mont Franc

VELP – ‘Wát een bijzondere gebeurtenis wordt het zondag de 21ste januari in ons romaanse kerkje De Oude Jan’, vertelt voorzitter Martin Idema trots. ‘We ontvangen om 15.30 uur niet alleen twee jonge prijswinnaars van de Rhedense Burgemeester de Bruinprijs, maar we begroeten ook de pasbenoemde burgemeester van Rheden en zijn echtgenote’.

Tijdens dit 5e concert in de jaarlijkse kamermuziekserie van Stichting Vrienden van de Oude Jan, treden de beide (Velpse) broers Frankenberg op. Zij vormen samen met hun, ook al beroemde, ouders het ensemble Mont Franc en spelen werken van o.a. J.S. Bach, G.F. Händel en G.P. Telemann.

De zonen van Peter Frankenberg (barokhobo) en Annika Stjernlöf-Frankenberg (barokcello) werden allebei in Velp geboren. Het luisteren en genieten van barokmuziek hoorde als vanzelfsprekend bij hun opvoeding. En inmiddels zijn de broers Emmanuel (23) en Daniël (27) veelgevraagde musici in binnen- en buitenland.

Klavecinist Emmanuel ontving in oktober j.l. de Rabo-Burgemeester de Bruinprijs prijs uit handen van burgemeester Petra van Wingerden in de Grote Kerk in Velp. Het is de culturele aanmoedigingsprijs voor kunstenaars die aan het begin van hun professionele loopbaan staan, een band met de gemeente Rheden hebben en een belofte inhouden voor de toekomst. Enkele jaren eerder, in 2014, ontving zijn broer Daniël (barokviolist) dezelfde prijs.

Emmanuel Frankenberg heeft al door Europa opgetreden met ensembles als Akademie für Alte Musik Berlin, het Orkest van de 18e Eeuw, het Nederlands Symfonieorkest. In 2016 won hij de 1e prijs bij de Internationale Händel Festspiele Göttingen.

Daniël Frankenberg heeft tijdens zijn studie in Zwitserland vele concerten kunnen spelen met verschillende orkesten zoals het “21st Century Orchestra”, de “Basel Sinfonietta” en, het “Collegium Musicum Luzern”. Momenteel studeert hij in Duitsland. Ouders en zonen spelen op oude instrumenten, d.w.z. authentieke instrumenten uit de barok of kopieën daarvan.

Zondagmiddagconcerten

Iedere derde zondag van de maand organiseert Stichting Vrienden van de Oude Jan om 15.30 uur een kort middagconcert, zonder pauze, in de 12e eeuwse kerk aan de Kerkstraat 56 in Velp. Na afloop is er een gratis drankje voor alle bezoekers. Iedereen is van harte welkom.

Entree: € 10. Vrienden Oude Jan: € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp, tel. 026-3628959.
Informatie: www.vriendenvandeoudejan.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen