Dit jaar geen Ridderslag bij Cv. ”De Heiknüüters”

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – De Pronkzitting van Cv. ”De Heiknüüters” op 13 januari had een wat ander verloop dan gebruikelijk. Evenals voorgaande jaren heeft de Riddercommissie een zorgvuldige voorbereiding gehad om op deze avond een nieuwe Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw bekend te maken.

Enkele uren voor dit zou gaan gebeuren, kregen zij het bericht dat de beoogde Ridder er niet zou zijn. Onlangs heeft de Riddercommissie een goed gesprek gehad met de beoogde Ridder, de heer Henk Welmers.

Deze gaf aan bijzonder veel waardering te hebben voor Cv. De Heiknüüters en met name ook haar sociale activiteiten. Maar in de persoonlijke visie van de heer Welmers is vrijwilligerswerk vanzelfsprekend en vindt hij, dat eigenlijk iedereen dit zou moeten doen.

Een onderscheiding hiervoor, in welke vorm dan ook, is voor de heer Welmers niet van toepassing. Een standpunt dat Cv. ”De Heiknüüters” als vereniging respecteert. Zij danken hem dan ook voor zijn tomeloze inzet voor de samenleving.

Afgelopen jaar werd José Schutten nog tot Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw uitgeroepen: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/94131/jose-schutten-tot-37e-ridder-orde-rhedense-leeuw-geslagen/

Binnenkort valt de carnavalskrant “Knüüter Nieuws” bij u in de bus met de aankondiging van de Ridderslag. Deze zal dit jaar echter niet plaatsvinden.

Cv. ”De Heiknüüters” nodigt u van harte uit voor het “Rheejes Vermaeck” op zondag 28 januari aanstaande. Aanvang 14.11 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen