Schaakvereniging Theothorne viert 50-jarig jubileum in Oase Dieren

DIEREN – Schaakvereniging Theothorne uit Dieren vierde afgelopen zaterdag 20 januari haar 50-jarig bestaan in De Oase te Dieren.

Het jubileum werd gevierd met een simultaanschaaksessie tegen grootmeester Anne Haast, drievoudig Nederlands Schaakkampioene en grootmeester, zij speelde tegen dertig andere schakers.

Nadat alle aanwezigen hartelijk welkom waren geheten door voorzitter Piet Loerts van de schaakvereniging, en Anne Haast, gaf hij na een korte toespraak het woord aan burgemeester Carol van Eert die samen met wethouder Constans Pos gekomen was om de vereniging te feliciteren.

De burgemeester vond het een prestatie dat de vereniging al 50 jaar bestaat, zeker in deze digitale tijd, dat de vereniging met het oudste lid van maar liefst 92 jaar toch ook jongere spelers weet te binden aan het schaakbord.

De middag werd geopend door de burgemeester door een zet op het schaakbord bij de jongste speler, wethouder Constans Pos deed dat bij de volgende speler. Waarna grootmeester Anne Haast het opnam tegen de dertig spelers. Zodra er een partij klaar was nam een andere schaker de lege plek weer in.

“De vereniging heeft vele oudere leden daarom zijn jonge spelers van harte welkom”, aldus de voorzitter. Het speelniveau van de schaakvereniging is vergeleken met het landelijke gemiddelde, nog steeds vrij hoog. Elk jaar gaan grootouders met hun kleinkinderen naar basisscholen in Dieren om daar nieuwe leden te winnen voor deze mooie sport.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen