Vrijwilligers gevraagd voor het overzetten van padden

Foto: Amfibieën

GEMEENTE RHEDEN – Ook in 2018 gaat de paddenwerkgroep Rheden in onze gemeente padden overzetten. In de afgelopen jaren hebben zij vele duizenden padden in onze gemeente een veilige overtocht kunnen bieden.

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari worden langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren en de Middachterallee tussen Ellecom en De Steeg weer schermen geplaatst. Vanaf dat moment tot ongeveer half april zullen vrijwilligers tweemaal per etmaal in de weer zijn om de padden een veilige overtocht naar hun voortplantingsgebieden te bieden.

Onderzoek wijst uit dat zonder deze activiteiten zo’n 30 tot 40% van de padden verkeerslachtoffer dreigt te worden.

In bovengenoemde periode zullen vrijwilligers de padden verzamelen en naar de overkant van de weg brengen. In de avonduren vanaf 21.00 uur doet de paddenwerkgroep dat bij voorkeur met twee personen. De volgende ochtend wordt er gecontroleerd of er later in de nacht nog padden in de emmers terecht zijn gekomen.

Ook dit jaar kunnen zij weer vrijwilligers gebruiken die behulpzaam willen zijn bij het plaatsen van de schermen en het ingraven van de emmers op zaterdag 24 februari en/of bij het overzetten van de padden in de weken daarna.
Op dinsdag 13 februari bent U van harte welkom op de informatieavond van de paddenwerkgroep, in de Oase (Ericaplein 1) in Dieren, aanvang 20.00 uur. U wordt dan verder geïnformeerd en kunt ook uw vragen kwijt. Daarnaast kunt u contact opnemen met Marian Buitenhuis via: [email protected]

Heel informatief is ook de volgende website: http://paddenrheden.simplesite.com/

paddentrek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen