Sneeuwklokjesfestijn in Eerbeek

Foto: Otto van Kalkhoven

EERBEEK – Elk jaar is het in het voorjaar een explosie van sneeuwklokjes in de tuin van Gerrit en Tineke Mäkel . En het worden er niet minder, maar eerder meer, want ze zaaien zich uit en de grote pollen met bolletjes kunnen gescheurd worden. De natuur zorgt voor de rest.

De sneeuwklokjes in de tuin zijn sinds kort met een paar soorten uitgebreid. Natuurlijk zijn er heel veel gewone sneeuwklokjes (Galanthus nivalis) , maar ook de gevulde met meer bloemblaadjes (Galanthus flore pleno), een wat groter soort Galanthus Elwesii), een aantal met fris glanzend blad (Galanthus woronowii) en enkele gevuld met een geel hart (Galanthus lady elphinstone).

Sneeuwklokjes kun je in veel prijsklassen kopen. De prijs hangt af van de zeldzaamheid. Er zijn bijzondere sneeuwklokjes van meer 150 euro per stuk te koop. Daar doen ze bij de familie Mäkel niet aan, want zulke Galanthofielen zijn Gerrit en Tineke nu ook weer niet.

Als je dure sneeuwklokjes bezit voor de prijs van juwelen, dan zou je je zorgen gaan maken. Staan de bolletjes in goede humeuze grond, dan gaat alles eigenlijk vanzelf.

U kunt tijdens de opening gewoon de tuin inwandelen en een kijkje komen nemen. De entree is gratis. Er zijn altijd mensen van Groei & Bloei Veluwezoom aanwezig om u uitleggen hoe de vermeerdering van sneeuwklokjes in zijn werk gaat.

Behalve sneeuwklokjes groeien er cyclaampjes coum, veel winterakonieten en krokussen. Is het op zondag 25 februari erg slecht weer, dan wordt een week later op zondag 4 maart op hetzelfde tijdstip opnieuw een poging gedaan de tuin open te stellen.

Sneeuwklokjesfestijn Groei & Bloei
Op zondag 25 februari van 12.00 – 15.00 uur
Charlotte van Bourbonlaan 24, 6961 ER Eerbeek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen