Lezing Groei & Bloei Veluwezoom over Dutch Wave

Foto: Groei & Bloei Veluwezoom

SPANKEREN – Hans Ringers geeft een Groei & Bloei lezing over Dutch Wave, het nieuwe tuinieren.

De term Dutch Wave kwam van een Zweedse botanicus en sloeg op de stroming in de Nederlandse tuincultuur. Vóór de eeuwwisseling ontstonden er tuinen met een meer natuurlijke, lossere beplanting. Dat was het gevolg van onder andere het weven van hoge en lage planten door elkaar.

Piet Oudolf, Rob Leopold, Henk Gerritsen en Ton ter Linden waren de voorlopers van deze stroming. Door het combineren van vaste planten, eenjarigen, grassen en bolgewassen, creëren ze een weldadige sfeer. Je voelt je je opgenomen in wonderbaarlijk mooi natuurschoon.

Piet Oudolf is waarschijnlijk de meest invloedrijke tuinontwerper van Nederland, hij is in het buitenland misschien nog wel beroemder dan hier en de belangrijkste vertegenwoordiger van de Dutch Wave.

Piet: “planten zijn muzieknoten. Ik bedenk de compositie, ik weet hoe het klinken moet, maar een ander voert het uit”. De Vlinderhof en Piet’s eigen tuin in Hummelo, tuinen in Engeland, o.a. Pensthorpe, Scampston Hall en tuinen in Duitsland van zijn hand, komen deze avond voorbij. Ook wordt er aandacht besteed aan privétuinen in binnen- en buitenland met het stempel: Dutch Wave.

De lezing wordt gehouden op 22 februari om 20.00 uur in De Kerkhorst, Dorpsweg 65a in Spankeren.
Voor leden van Groei & Bloei is de entree gratis, voor belangstellenden € 3,00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen