Meer dan 50 mensen geëvacueerd na brand in appartementencomplex te Velp

VELP – De vrijwillige brandweer van Velp werd afgelopen nacht gealarmeerd voor een woningbrand in een appartementencomplex aan de Daalhuizerweg.

Het bleek te gaan om het appartementencomplex waarin hoofdzakelijk Poolse arbeiders met hun gezinnen wonen, dat naast de openbare basisschool de Arnhorst is gelegen. De bewoners werden gewaarschuwd door het brandalarm, waarna het ontruimingsalarm ervoor zorgde dat veel bewoners al uit hun appartementen naar buiten waren gegaan.

De brandweer had haar handen vol en moest meer dan 50 inwoners evacueren. Deze werden eerst opgevangen in de naastgelegen school waarna ze in “Hotel Velp” bij het ziekenhuis zijn ondergebracht.

Enkele bewoners zijn nagekeken door ambulancepersoneel vanwege het inademen van rook, maar zijn niet naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer schaalde snel op naar “Grote brand” waardoor er voldoende assistentie ter plaatse kwam om de vrijwillige brandweer van Velp te helpen. Na ongeveer één uur werd het sein “Brand meester” gegeven.

De brand heeft grote schade veroorzaakt, een gedeelte van het complex is geheel uitgebrand of heeft grote water- en rookschade en moet als verloren beschouwd worden. Liander heeft het de voorzieningen van het gebouw afgesloten. Uit onderzoek zal moeten blijken hoeveel en wanneer bewoners terug kunnen naar hun appartementen, als ze al terug kunnen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen