Koude maar druk bezochte Heidewerkdag op het Rozendaalse Veld

VELP – De Geërfden van Velp en de gemeente Rheden organiseerden zaterdag 24 februari weer de jaarlijkse “Heidewerkdag” op het Rozendaalse Veld.

Dit jaar verzamelde men zich op de achterste parkeerplaats aan de Kluizenaarsweg bij het hondenlosloopgebied. Na een welkomstwoord door wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden en speciaal aan het adres van de nieuwe burgemeester Carol van Eert, gaf ze het woord aan de voorzitter van de Geërfde van het dorp Velp Jan Schaeffer. Deze was blij verrast met maar liefst 80 vrijwilligers, die ondanks het koude toch weer aanwezig waren. Ze werden hartelijk bedankt voor hun komst.

Nienke Moll van de gemeente Rheden gaf een korte uitleg van de werkzaamheden, waarna men zich te voet begaf naar de plaats waar de werkzaamheden deze ochtend plaatsvonden.

Veel kleine dennen werden afgeknipt en langs het pad gelegd, deze worden later opgehaald door de gemeente.

Om 10.00 uur werd er gezorgd voor koffie of thee tijdens een korte pauze en rond 12.00 uur verzamelde men zich weer bij de parkeerplaats waar voor iedereen heerlijke erwtensoep was en/of gezonde broodjes. Voor de vrijwilligers, mits oud genoeg, die echt last hadden van de koude, of er gewoon zin in hadden was er een borreltje.te verkrijgen.

Ondanks de lage temperatuur en een zeer koude wind was het weer een zeer geslaagde en succesvolle Heidewerkdag. Iedereen werd hartelijk bedankt voor hun komst en de organisatie hoopt alle vrijwilligers volgend jaar weer terug te zien.

De Heidewerkgroep van gemeente Rheden bestaat uit vrijwilligers die zich het hele jaar inzetten om de heide in goede staat te houden. Dit doen zij door één keer in de twee weken op dinsdagmorgen werkzaamheden op de heide te verrichten, zij kunnen nog vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan via: [email protected] of via 026-4976911.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Heidewerkdag 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen