De apotheek bij het mantelzorgcafé in Rheden

Foto: apotheek

RHEDEN – Op maandag 19 maart, vanaf 13.30 uur zijn mantelzorgers uit de gemeente Rheden en Rozendaal welkom in het bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

MVT, loket voor mantelzorgers en vrijwillige thuishulp, heeft deze keer de Benu apotheek uit Dieren uitgenodigd om te komen vertellen over haar dienstverlening. In het bijzonder zal het vervolgens gaan over de rol van de mantelzorger bij medicijngebruik van degene voor wie je zorgt.

De meeste mantelzorgers zijn aanwezig bij gesprekken met de huisarts of specialist waarin het medicijngebruik ter sprake komt. Daarnaast haalt een groot deel van de mantelzorgers de medicijnen op bij de apotheek en helpt bij het klaarzetten of toedienen van de medicijnen. Ook controleert de mantelzorger vaak of de juiste (hoeveelheid) medicijnen worden ingenomen.

Als mantelzorger is het dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over het medicijngebruik. Hoe krijg je de juiste informatie? Waar moet je op letten als het gaat om bijwerkingen, wanneer meld je die? Welke wijzigingen moet je doorgeven? Hoe signaleer je of medicijnen voor pijnbestrijding goed werken?

Hoe herken je pijnklachten en hoe ga je er mee om? Heb je een taak in de afstemming van de medicijnen?
Welke onlinediensten zijn er bij de apotheek en hoe werkt de afhaal automaat? Vele vragen worden behandeld en natuurlijk kunt u deze ook zelf inbrengen tijdens de bijeenkomst.

U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom. Om 14.00 uur start het programma. Na het officiële gedeelte is er vanaf ca. 16.00 uur tijd voor een gezellig samenzijn in de Brasserie. Einde 17.00 uur.

Wanneer u als mantelzorger vervoer nodig heeft om naar het mantelzorgcafé te komen, kunt u dit aangeven bij het MVT. Zij zullen dan hun uiterste best doen een vrijwilliger te regelen die u ophaalt en weer thuisbrengt. Als u iemand nodig heeft die u vervangt tijdens uw afwezigheid proberen zij ook daarvoor een passende oplossing te vinden.

Om u een goed verzorgde middag te kunnen bieden is het goed om te weten op hoeveel mensen Zij kunnen rekenen. Wilt u daarom voor 14 maart 2018 laten weten of u komt?
Dit kan telefonisch (026-3707070) of per e-mail ([email protected]) onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Adres: Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a te Rheden.

MVT Rheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen