School in Velp start doppen-actie voor geleidehonden

Foto: KNGV-Geleidenhonden

VELP –  Deze week start klas 2 van Aeres in Velp  met het project “Anders”. In het kader van dit project spaart de school een maand lang doppen van frisdrank en melkpakken. Per kilo doppen ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding.

Leerlingen van klas 2 gaan proberen een hele berg doppen te verzamelen om zo de Stichting Geleidehonden maar ook het milieu te steunen. Ook u kunt uw doppen bij de receptie van de school inleveren.

Het project ‘Anders’

Wat gaat klas 2 vmbo allemaal doen deze week? Drie Syrische jongens komen op bezoek en vertellen over hun leven in een AZC. Bij het vak voeding gaan ze ‘anders’ eten maken en koken met eetbare bloemen. Het kwaliteitenspel wordt gespeeld, leerlingen moeten elkaar kwaliteiten toekennen. Bij gym gaan de leerlingen een parcours lopen met bijvoorbeeld een blinddoek om zodat ze ervaren hoe het is om niets te kunnen zien en te vertrouwen op aanwijzingen van een ander. Bij het vak biologie gaan ze het hebben over homoseksualiteit. Bij het vak beeldende vorming gaan ze een eigen emoticon ontwerpen. Er zijn zoveel verschillende uitdrukkingen en stemmingen die laten zien hoe iemand zich kan voelen. En daarnaast is er de actie aan verbonden met het inzamelen van doppen.

Doet u ook mee?

Wilt u ook mee doen aan dit goede doel dan mag u uw doppen bij de receptie van de school inleveren. De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden bij de inzamelpunten, omdat de zakken vaak langdurig bij de inzamelpunten opgeslagen staan. U mag de doppen in de hele maand maart bij de op school (Aeres VMBO Velp, Pinkenbergseweg 5f te Velp) inleveren, zij brengen ze naar een inzamelpunt.

Niet alleen de deelnemers van het project maar ook de Stichting Geleidehonden en het milieu stellen uw hulp op prijs.

Alle plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten:

– Mineraal- of spuitwater
– Frisdrankflessen
– Melk- of yoghurtpakken
– Fruitsappakken
– Sportdrank
– Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
– Zepen en shampooflessen
– Deo-en spuitbussen
– Slagroombussen
– Pindakaas- en chocoladepastapotten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen