Aeres VMBO en MBO Velp bij de Skills

Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers winnen vakwedstrijd Bloem & Design
Foto: Marjanne Eikelboom

VELP/ZWOLLE – Het drie koppige Bloemteam van Aeres VMBO Velp is onderdeel van de Gelderland Giants. Bo, Lynn en Anouk staan tegen de andere provincies in de finale van Skills Talents op 15 maart 2018.

Ze hebben op school flink geoefend nadat ze de in halve finale gewonnen hadden.

In de halve finale van MBO Skills Heroes strijdt Ilena Westerbroek op deze dag tegen elf medestudenten Bloembinden voor een plekje bij de eerste acht in de Final Skills in de IJsselhallen in Zwolle.

Datzelfde geldt voor onze studente Joëlle Weening maar dan één dag later en voor het beroep Etaleur.

Skills The Finals, het grootste beroepen-event van Nederland

Skills The Finals is het NK vakwedstrijden en daarmee het grootste beroepen-event van Nederland. Het wordt gehouden van 15 tot en met 17 maart 2018 in Overijssel. In 59 mbo- en 10 vmbo finales strijden 650 talentvolle mbo-studenten en 350 vmbo-leerlingen voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’. Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. De vmbo’ers hebben op één dag, 15 maart hun finales.

De mbo’ers zijn drie dagen in competitie. Ze moeten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. Skills The Finals vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, de EK voor beroepen. Dit EK vindt eind september plaats in Budapest. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands.

Voorrondes Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo)

De afgelopen maanden deden ruim 10.000 mbo’ers bij Skills Heroes en bijna 10.000 vmbo’ers bij Skills Talents mee aan vakwedstrijden in verschillende richtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 350 vmbo-talenten en ruim 650 mbo-talenten zich voor de nationale finales.

Kweekvijver voor nieuw talent

Skills The Finals komt in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand. Geïnspireerde bezoekers en leerlingen uit heel Nederland kunnen zichzelf met doe-activiteiten en challenges binnen diverse vakgebieden uitdagen, in het kader van het beroepskeuzeproces. Tevens is er wedstrijd-, beroepen- en studie-informatie te vinden en geven bedrijven productdemonstraties. Dit beroepenevent zet daarmee talenten en beroepen op een podium. Dat is belangrijk voor de arbeidsmarkt, vooral voor bedrijven en sectoren die op dit moment personeelstekorten hebben. Skills The Finals is voor hen dé ideale kweekvijver om nieuw talent te ontdekken.

Met vakwedstrijden kunnen (v)mbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW. Zij wil talentontwikkeling, excellentie en skills in het (v)mbo stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Zo zijn vakwedstrijden een instrument van bedrijfsleven en onderwijs samen, waarmee ze aankomend talent en vakmanschap stimuleren en beroepsonderwijs verder promoten.

Voor meer informatie:

Aeres VMBO en MBO Velp, Pinkenbergseweg 5f, 6880 AH Velp, 088 – 020 52 00, www.aeresmbo-velp.nl en www.aeresvmbo-velp.nl. Meer foto’s vindt u op: https://www.facebook.com/aeres.velp/

 

'
article
116009
Ze hebben op school flink geoefend nadat ze de in halve finale gewonnen hadden
VELP/ZWOLLE – Het drie koppige Bloemteam van Aeres VMBO Velp is onderdeel van de Gelderland
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/116009/aeres-vmbo-en-mbo-velp-skills/
2018-03-09T11:32:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/03/09113054/vlnr-Bo-Diesveld-Lynn-Hammink-en-Anouk-Hartgers-winnen-vakwedstrijd-Bloem-Design.jpg
Aeres MBO, Aeres VMBO, Anouk Hartgers, Bo Diesveld, Ilena Westerbroek, Joëlle Weening, Lynn Hammink, rheden.nieuws.nl, Skills, Skills Heroes, Skills Talents, Skills The Finals, Velp
Nieuws