Zorgeloze dag voor kinderen bij de Spelerij door Kiwanis

Foto: KIWANIS club Rheden ‘De Veluwezoom’

DIEREN – Via de Voedselbanken in de gemeenten Rheden en Doesburg hebben ouders 37 kinderen opgegeven om een dag in het zonnetje te worden gezet.

Kiwanis verzorgde voor deze kinderen op zaterdag 10 maart een actieve en onbezorgde dag bij De Spelerij – De Uitvinderij in Dieren.

De kinderen werden ’s morgens opgehaald en na een inspannende dag weer thuis gebracht. Alle kosten zijn door Kiwanis betaald met geld van eerdere projecten zoals de jaarlijkse Haringparty en de Wildparty.

De kinderen hebben zich de hele dag vermaakt. In de ochtend vrij spelen in de Spelerij en ontdekken in de Uitvinderij. Ze werden geschminkt, hebben samen brood voor de lunch gebakken en in de middag kwam circus Studio 26 een interactieve voorstelling geven. Na een succesvolle dag werden de blije maar vermoeide kinderen door Kiwanis weer naar huis gebracht.

KIWANIS club Rheden ‘De Veluwezoom’

‘Serving the children of the World’ is het motto van Kiwanis. Dat doen we bijvoorbeeld door wereldwijd in nauwe samenwerking met Unicef de tetanus bij moeder en kind te bestrijden. Unicef en Kiwanis hebben daarvoor in een paar jaar tijd het streefbedrag van €110 miljoen bij elkaar gebracht; het Nederlandse aandeel was ruim 1 miljoen euro. Het geld is bestemd voor vaccins, injectienaalden, veilige opslag- en transportmiddelen, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer.

Redenen om lid te worden van Kiwanis zijn voor iedereen heel verschillend. Zo sluit de een zich aan vanwege maatschappelijke betrokkenheid. De ander wil zijn sociaal netwerk verbreden en weer een ander wil zich inzetten voor de medemens, in ons geval specifiek voor kinderen. Wat het ook mag zijn, kom eens praten bij Kiwanis!

Kijk voor meer informatie ook op:

KIWANIS club Rheden ‘De Veluwezoom’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen