Laat u betoveren door Orpheus en Eurydice

Foto: De Serre van Rozendaal

ROZENDAAL – De geschiedenis van een verhaal. “Een goed verhaal is als een caleidoscoop: iedere keer als het wordt naverteld, is het alsof er aan de caleidoscoop wordt gedraaid, waardoor er nieuwe patronen aan het licht komen.”

De begenadigde zanger Orpheus mocht zijn jonggestorven bruid Eurydice uit het dodenrijk meenemen, als hij  niet naar haar omkeek. Helaas deed hij dit toch en verloor haar zo voorgoed. Dit is de kern van de eeuwenoude vertelling.

Vanaf de Oudheid tot onze tijd hebben beeldende kunstenaars, schrijvers, dichters en componisten aan de caleidoscoop gedraaid en ons doorgegeven wat zij zagen. Dit heeft enorm veel prachtige, heel verschillende, kunstwerken opgeleverd op het gebied van beeldende kunst, literatuur en muziek en ook pogingen om een antwoord te vinden op de intrigerende vraag: waarom keek Orpheus om?

Jajo ten Berge, classica, oud-docent van het KGL, heeft van haar speciale belangstelling voor het voortleven van de klassieke cultuur blijk gegeven in haar cursussen aan de Volksuniversiteit. Zij zal u met beelden en muziekfragmenten een indruk geven van deze rijke geschiedenis.

Zoals elke woensdagochtend is ook op 28 maart de Serre, Kerklaan 15,  open voor ontmoeting en koffie van 10.00 – 12.30 uur. De lezing van mevrouw Ten Berge begint om 10.30 uur. Welkom!

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.dekerkvanrozendaal.nl/verhuur/de-serre-van-rozendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen