IJzige koude weerhoudt inwoners ervan om gratis compost op te halen

VELP/DIEREN – Inwoners van gemeente Rheden mochten ook dit jaar weer gratis compost ophalen als dank voor het scheiden van hun afval.

Afgelopen jaren was de drukte groot en was de compost al snel voor het einde op, dit jaar was het waarschijnlijk de ijzige koude die de mensen thuis hield, het was ook erg koud en winderig. Om 13:30 uur in de middag lag nog minimaal de helft van de berg compost op de parkeerplaats van Sportpark Overhagen (hondenrenbaan) aan het Biljoen te Velp. Ook in Dieren bij de Gemeentewerf aan de Meidoornlaan kon gratis compost opgehaald worden.

Goed voor de tuin

Compost is goed voor de tuin omdat het de grond op een natuurlijke manier verbetert. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. In veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van huishoudelijk afval. Genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen