Zweefvliegtuig maakt landing op akker tussen Velp en Rheden

VELP/RHEDEN – Gisterenmiddag rond een uur of 3 zocht zweefvlieger Sander Terpstra een veilig heenkomen op de akkers tussen Velp en Worth Rheden.

“Zo dicht langs de provinciale weg was vanwege het bekijks nou ook niet direct nodig maar de plek was ideaal”. Voor Terpstra was voor het de eerste lange vlucht van het seizoen.

Aan het einde van zijn ‘rondje Veluwe’ vloog hij boven Velp toen hij moest beslissen of hij de oversteek naar zweefvliegveld Terlet in een keer zou kunnen maken. Er is op dat 8 kilometer lange stuk geen plek om een noodlanding te maken. Terpstra is uitbater van restaurant De Termiekbel op Terlet en is een zeer ervaren vlieger.

“Om het zekere voor het onzekere te nemen heb ik de kist hier neergezet. Ruim 800 meter om zonder problemen te landen. Ik kwam vanaf Velp, moest eerst nog over de 35 meter hoge bomenrij van het Blauwe Laantje heen voordat ik de landing in kon zetten. Dus pas 400 meter verder raakte ik de grond.”

Terpstra koos voor de harde ondergrond en niet voor de drassige graslanden van de uiterwaarden. “Daar zak je in weg en is de kans op schade groot. Nu is er niets aan de hand en kan ik straks gemakkelijk mijn kist in de aanhanger laden.” Terpstra was heel relaxed en had zelfs aandacht voor twee jonge toeschouwers om zijn passie voor het zweefvliegen mee te delen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen