Lezing Ouderen en motoriek

Foto:

VELP – Op donderdag 5 april 2018 geven de buren van Het Raadhuis, Frans van den Bouwhuijsen en Kaja Vorkink een presentatie over motorische problemen waarmee veel ouderen te maken krijgen.

“Spierkracht en balans spelen een belangrijke rol bij uw algemene dagelijkse levensverrichtingen, uw mogelijkheid veilig aan het dagelijks verkeer deel te nemen, uw lichamelijke houding en bij het voorkómen van de risico’s van vallen.”

“Wij laten u zien welke spieren van uw benen, romp en armen een grote rol spelen bij het moeilijker lopen, het valrisico en de algehele conditie waardoor ouderen belemmerd worden in hun dagelijks functioneren. Het geeft u in het algemeen meer inzicht in het functioneren van uw eigen motoriek, in uw houding of uw looppatroon.”

  • Waardoor lukken bepaalde activiteiten niet meer (goed)?
  • Waardoor ontstaat het valrisico?
  • Wat kunt u doen om uw huidige functioneren te behouden?
  • Kosten: 1 strip (3 euro)

In de presentatie zullen ze van een aantal specifieke spieren en spierfuncties vertellen waarom ze zo belangrijk zijn voor het opstaan, het staan en het lopen en tot wat voor problemen een tekort aan kracht in die spiergroepen kan leiden. En ook wat men er aan kan doen om die spieren te versterken en/of in vorm te houden. Om zo tot op hoge leeftijd veilig mobiel te blijven. Met afbeeldingen en filmpjes zullen ze de door krachtverlies ontstane tekorten in de houdingen en bewegingen uitleggen. En ook in ‘levende lijve’ worden de functies voorgedaan. Ze zullen oefeningen die de tekorten kunnen bestrijden laten zien. En u kunt vrijblijvend ook bij uzelf testen of bepaalde spieren bij u nog goed functioneren of dat ze versterking nodig hebben.

Kijk voor meer informatie ook op: http://onsraadhuis.com/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen