Oranjekermis in centrum Velp

Foto:

VELP – De Kermis komt er weer aan, van donderdag 12 t/m zondag 15 april organiseert Velp voor Oranje weer een kleine, gezellige Oranjekermis in het centrum op parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. Alle dagen open van 13.00-23.00 uur.

Gehandicapten

Voor het zestiende achtereenvolgende jaar heeft Velp voor Oranje alle gehandicapte bewoners en bezoekers aan dagverblijven, uitgenodigd om naar de Kermis te komen. Ook zelfstandig wonende Velpenaren met een beperking zijn natuurlijk van harte welkom. Vrijdagmiddag om 13.30 uur worden deze speciale gasten begroet door loco-burgemeester Ronald Haverkamp.

En daarna begeleidt hij hen, net als voorgaande jaren de burgemeester deed, in de diverse kermisattracties. Ook vrijwilligers van wijkvereniging Daalhuizen-Oost, studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein en bestuursleden van Velp voor Oranje helpen daarbij. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen, frisdrank en een presentje voor alle deelnemers.

Spectaculair.

Donderdag 12 april start de kermis om 13.00 uur. Traditiegetrouw komen de spannende, draaiende ‘bank’ en de trampoline weer naar Velp. Nieuw is een attractie waarin je met het hele gezin spannende avonturen kunt beleven, de Outback Adventure en verder komt weer de SuperPolyp en is ook, na een jaar afwezigheid, de autoscooter terug in Velp. De ouderwets gezellige en romantische rups heet tegenwoordig Speedway, maar je kunt je er weer heerlijk in rond laten draaien en laten verstoppen onder een als een rups gestreept doek.

Voor de kleintjes is er een leuke draaimolen met paardjes (er komen ook echte pony’s), en ze kunnen ballen gooien en touwtjes trekken en suikerspinnen snoepen. Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn kracht beproeven bij de Kop van Jut. Voor anderen zijn de oliebollen uit de nostalgische gebakkraam de grootste attractie. De oliebollen van Nico Sterrenberg scoren altijd supergoed in de AD-oliebollentest.

Velp voor Oranje

Velp voor Oranje organiseert de Oranjekermis al meer dan 100 jaar. Met de opbrengst van de pacht wordt op 27 april het Koningsfeest georganiseerd en eens in de vijf jaar de herdenkingen en vieringen van de Bevrijding. Kijk voor meer informatie op: https://www.velpvoororanje.nl/

Oranjekermis

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen